Blog

God speelt geen rol in mijn leven...

Door Matthijs Voskuil
Stilte Bijbel Zintuigen
28 juli 2021

Ah lekker he, even uitrusten, helemaal niets. Geen school, geen huiswerk, geen sport, geen catechisatie, gewoon vakantie….
Door het gekke schooljaar, waarin je veel zelf moest doen, kan het zijn dat je echt toe bent aan vakantie. Dat je afgelopen jaar als een soort sneltrein hebt ervaren. Dit mag niet, dat mocht niet, maar alles moest ondertussen wel doorgaan.

Van de week sprak ik een meisje over ‘het geloof’ en zij zei “God zit eigenlijk niet meer in mijn dag. Door alles is God naar de achtergrond gedrukt. En dat knaagt wel aan me.” Ja dat kan zomaar gebeuren in je leven.

Laatst hoorde ik iemand het leven vergelijken met een toneelstuk. We hebben allemaal een rol in dat toneelstuk, maar welke rol heeft God dan in jouw leven? Een bijrolletje? Of heeft hij de hoofdrol, nog beter, is hij de regisseur? Mág Hij jouw regisseur zijn?

Deze vakantietijd kan ook een tijd zijn om eens stil te worden, te luisteren naar wat God jou te zeggen heeft. Je te verdiepen in de Bijbel, met een vakantiedagboek, of een leesrooster? Je zal versteld staan wat God jou wil vertellen.

“God zit eigenlijk niet meer in mijn dag”. Dat ligt niet aan God he, in de Bijbel staat “Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken, en hij met Mij”. Wat een prachtige belofte.

Wat ga jij deze zomer doen? Laat je Hem buiten staan ... of?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BasiC community (@basicommunity)