Blog

Hier word je vrolijk van?

Door Gertjan de Jong
Media Illusie
14 oktober 2020

“Hier word je vrolijk van!” belooft een kop op AD.nl. Daaronder een video met zorgmedewerkers die dansen op ‘Jerusalema’, het Zuid-Afrikaanse nummer van Master KG.

Hier word je vrolijk van! Dat belooft Apple. Het miljoenenbedrijf heeft zojuist de vier modellen van de iPhone 12 aangekondigd. Het gaat om de iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Ook kondigde de techgigant een nieuwe slimme speaker aan voor thuis…

Hier word je vrolijk van! Zo belooft het Amerikaanse reuzebedrijf Amazon. Want het is Prime Day! Alleen vandaag nog heel veel korting! (Exclusief voor prime-leden.)

Is het genoeg? Het zijn bizarre tijden. Nu hebben we eigenlijk geen dansjes, gadgets en aanbiedingen, maar ECHTE hoop nodig. Maar waar vind je een licht dat niet dooft, een batterij die niet leeg raakt, een leider die de weg weet?

Trouwens, dat ‘Jerusalema’ is meer dan een deuntje dat ‘positiviteit’ verspreidt. Achter die leuke danspasjes en blije gezichten, gaat een noodkreet schuil. En een serieuze…

“Jerusalem, my home.
Rescue me,
Join me,

Don't leave me here!
My place is not here,

My kingdom is not here,
Save me, save me, save me,
Don't leave me here…”