Blog

Maar deze maakt wél het verschil...

Door Matthijs Voskuil
Maatschappij Pijn Redding Schepping Toekomst
9 augustus 2021

Heb jij het al gehoord? De mensheid staat ‘onbeschrijflijk veel lijden’ te wachten als we de opwarming van de aarde niet direct aanpakken. Daarvoor waarschuwden een kleine 14.000 wetenschappers afgelopen week in een artikel in het tijdschrift BioScience.

Je hoort steeds vaker dit soort alarmberichten. Over bosbranden, overstromingen, smeltende poolkappen. Vooral jongeren maken zich zorgen, blijkt uit onderzoek. Logisch. Hun toekomst ligt nog voor zich. En die zien ze in vlammen opgaan.

Het kan goed dat we een donkere tunnel ingaan als mensheid. De Bijbel zegt dat ook. Maar die Bijbel zegt ook: Wees niet bang! Keer je tot Jezus, Hij is bij je. Hij kan jou gebruiken om Zijn licht in deze wereld te brengen. Juist als het donker wordt.

Nee, jij en ik kunnen de wereld onmogelijk redden. Wij kunnen alleen maar kleine dingen doen. Maar wie zegt dat kleine dingen onbelangrijk zijn?

Iemand vertelde eens dit verhaal. Op een strand in India liggen duizenden zeesterren. Door de brandende zon, drogen ze uit en gaan dood. Op een dag loopt een jongen langs het strand, hij speurt naar zeesterren die nog in leven zijn. Die pakt hij op en gooit hij terug in zee.

Op een gegeven moment komt er een oude man aanlopen, hij kijkt verbaast naar wat de jongen doet. “Jongen, wat ben je daar aan het doen?” vraagt hij.

“Ik vis de levende zeesterren ertussen uit en gooi ze terug in zee,’ zegt de jongen.
De man lacht. “Ja, maar moet je zien hoeveel er op het strand liggen. Het is water naar de zee dragen, wat maakt het voor verschil?”
De jongen kijkt rond en pakt een levende zeester en zegt: “Voor al die andere zeesterren maakt het misschien niet zoveel uit, maar voor deze wel”, en hij gooit hem terug in zee.

Wie ben jij? Die man die toekijkt aan de zijlijn? Of die jongen die blijft zoeken naar leven?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BasiC community (@basicommunity)