Rij jij als Max Verstappen?

4 september 2021

Dit weekend gaat het gebeuren in Zandvoort. Wie gaat er winnen? Onze Max Verstappen? Of toch Lewis Hamilton?

Wat denk jij: Waarom is die Verstappen zo ontzettend goed? Dat heeft natuurlijk met talent te maken. Maar ook gewoon met oefenen. Heel veel oefenen! Ergens goed in worden is vaak een kwestie van iets heel vaak doen.

De Engelse theoloog J.I. Packer vergeleek het leven als christen eens met autorijden. Hij schreef in zijn boek ‘Knowing God’: “Waar het om gaat is de juiste snelheid, de juiste inschatting en reactie op situaties.”

Dus je zorgt dat je de juiste focus hebt en laat je hoofd niet op hol brengen door overmoed, angsten of fantasieën. Dus je denkt niet: Hoezo komt daar een bocht aan? Waarom staat die boom daar? Hé, waar gaat dat vliegtuig naartoe? Nee, je rijdt gewoon, houd je hoofd koel, en reageert eenvoudig op wat je ziet. Je onderscheidt hoofdzaken van bijzaken. Dat vliegtuig in de lucht kun je lekker laten vliegen, maar die fietser verderop moet je wel in de gaten houden.

Nuchter blijven en goed situaties inschatten, da’s superbelangrijk. Daarom is met drank op rijden ook niet zo’n goed idee. Dan reageer je trager, je wordt overmoedig en kunt situaties niet meer realistisch inschatten. Levensgevaarlijk!

In de Bijbel komt deze oproep vaak terug: Blijf nuchter! Laat je niet van de wijs brengen, richt je op wat echt belangrijk is!

Hoe gaat dat bij jou? Kun jij net zo goed bochten nemen en reageren op situaties als Max Verstappen? Of ben jij eerder iemand die dronken tegen een boom crasht?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BasiC community (@basicommunity)