Blog

Snelle is nu de man op de reünie

Door Team BasiC
Rappen Ambitie Pesten
21 augustus 2020

“Ey Lippie, heb je haast? Ga je lekker, jongen? Je wil toch rapper worden? Rap eens voor me.”

Dat zegt een pesterige jongen in ‘Reünie’ van Snelle, een lied dat al miljoenen views heeft op YouTube. Snelle rapt duidelijk over zijn eigen leven. De rapper werd vroeger gepest vanwege zijn hazenlip. Dat deed pijn - ‘ik ben ook niet van steen’. Maar toch. Hij liet zich niet kapot maken. Hij bleef vechten en geloven in zijn droom: muziek maken, rappen… En kijk nou eens: hij is een van de bekendste rappers van Nederland.

Snelle heeft geen behoefte om wraak te nemen op zijn pesters. En is dat eigenlijk ook wel nodig? Eigenlijk heeft hij al wraak genomen. Door de vlam te laten branden, door zijn pijn om te zetten in muziek. “Dus bedankt voor die vlam, want die brandt weer als nooit tevoren. Zonder jou was er geen muziek, dus het geeft nu niet. Ik ben nu de man op de reünie.”
Snelle stort zich volop op zijn carrière. “Om eerlijk te zijn draait alles in mijn leven nu om werken”, zegt hij in een interview op Vice.com. “Ja, ik heb zeker de ambitie om op een gegeven moment totaal onafhankelijk te zijn, en te kunnen doen wat ik wil.” Geld, vrijheid, doen wat je wilt: klinkt lekker. Maar is het genoeg? Vind je dan echt geluk en echte vreugde?
Een droom helpt je om door te gaan, zelfs als je dagelijks gepest en getreiterd wordt. Over Jezus staat dat Hij alle vernederingen en schande kon verdragen, vanwege de vreugde die voor Hem lag (Hebreeën 12:2).

In het leven heb je een droom nodig. Anders kom je niet ver. Dus ga op zoek en wees vooral niet te snel tevreden. Zoek door. Tot je een droom hebt gevonden die niet tijdelijk en fake is, maar Waarheid. Een vreugde die verder gaat dan een snelle kick. Een vuur in je hart dat blijft branden – zelfs als je hart straks stopt met kloppen.