Blog

Walgelijke roddelpraat in politiek Den Haag

Door Gertjan de Jong
Media Pesten Maatschappij
24 maart 2021

“Fluistercampagnes zijn walgelijk. Omtzigt verdient dit niet. Maar welkom in Den Haag, dit gebeurt op grote schaal in politiek Den Haag. Bedoeling? Beschadigen van sterke en gevreesde tegenstander. Dit blijft bestaan zolang journalisten dit anoniem blijven opschrijven.”

Dat schreef SP-kamerlid Renkse Leijten vandaag op Twitter. Reden: de roddelcampagne die gaande is tegen CDA-kamerlid Pieter Omtzigt. Leijten en Omtzigt kennen elkaar goed. Ze vochten als een tijger voor ruim 26.000 ouders die ongekend onrecht leden. Deze ouders werden door de overheid jarenlang onterecht als fraudeur en crimineel gebrandmerkt.

Wie zijn de winnaar en de verliezers? Dat is na de verkiezingen van vorige week de grote vraag. Wat maakt je tot een echte winnaar? Macht… of iets anders? Volgens Psalm 15 ben je een ‘winnaar’ als je:
oprecht wandelt en gerechtigheid beoefent,
met je hart de waarheid spreekt.
Niet lastert met je tong…

Een winnaar ben je als je niet meedoet met stiekem gedoe. Als je vecht voor wie onderop ligt - voor wie gepest en getreiterd worden en onrecht lijden. Als je niet meedoet aan zieke roddelpraatjes. Als je in een slangenkuil de moed hebt om het Lam te volgen. Als je geen hielenlikker bent van machthebbers, maar Hem zoekt die machtig is in liefde: Jezus Christus.

Heb jij het lef om Hem te volgen, wat het ook kost?