Blog

Wat is jouw probleem, man? Het is gewoon een bitch!

Door Team BasiC
Trouw Vreemdgaan Huilen
7 oktober 2021

Wat doe jij als je ontdekt dat jouw vriend of vriendin met een ander gaat? Dat kan heel wat woede losmaken. In zijn boek ‘Eus’ beschrijft de Turkse schrijver Özcan Akyol een herinnering uit zijn tienertijd, toen hij in de disco ontdekte dat zijn vriendinnetje Levine met een ander ging:

"Uitbundig danste Levine met een Turk, of eigenlijk werd ze geschuurd. Hij douwde steeds zijn tong in haar bek. Zijn hand week niet van haar billen (…). Hevig transpirerend bekeek ik het tafereel. Mijn overhemd was doorweekt. Ik trilde zo erg dat ik me vast moest grijpen aan een pilaar, anders zou ik omkukelen (…) Hoe kon ze me zoiets flikken!?

Maniakaal spurtte ik hun kant op, onderweg alles en iedereen opzij duwend, een meisje viel op haar kont.
Levine schrok toen ze mij zag. Meteen gaf ik de Turk een vuistslag op zijn neus. “Hoerenzoon, wat denk je wel niet?!”

Hij krabbelde duizelig overeind. Zonder aarzeling vocht-ie terug. Zijn makker trapte me keihard in mijn rug, een langharige (…) die ineens support kreeg van nog meer Turken. Samen wisten ze mij te vloeren. Nu was ik hun boksbal.
Maar vrij snel kwam uit onverwachte hoek ondersteuning. De kampers aan de bar bleken vrienden van mijn maat Kareltje. Fanatiek begonnen die gasten in te meppen op mijn belagers, net als Kareltje zelf. Het werd een grote puinzooi. De deejay, een blonde jongen met krullen, probeerde iedereen vanuit zijn booth tot vrede te manen. “Party people, cut this shit off!”

Maar dat had natuurlijk weinig effect.

De tl-verlichting ging aan. Politie en uitsmijters raasden de dansvloer op. (…). Terwijl Kareltje en ik werden geboeid, kwam mijn broer bij ons staan. Hij hield een fles breezer in zijn hand en keek meewarig naar het machtsvertoon van de agenten. “Shit, man… Wat een idioten.” Daarna richtte hij zich tot mij. “Ik verzin wel iets voor thuis.”

Buiten jankte Levine als een kind. Toen ze me zag, ging ze harder snikken.
“Sorry, sorry, sorry!” dreinde ze.

Net als de jongen met wie Levine had staan bekken, moesten Kareltje en ik wachten op een arrestantenbusje. Apetrots loerde die knakker me aan. “Chef, ik neuk haar al een jaar… Nou… Hahahaha… Alleen als ik zin heb… Wat is jouw probleem, man…? Het is gewoon een bitch!”

Ontrouw heeft heftige gevolgen. Misschien is dit advies zo gek nog niet: “Mogen liefde en trouw jou niet verlaten, bind ze om je hals…” (Spreuken 3:3)

Wat zou jij hebben gedaan als je in de schoenen van Özcan stond?